Svenska Spel: Stryktipset

Stryktipset är en historisk instans i vårt land som i många, många år både gett glädje och rikedomar till många människor. Det är ett av de absolut mest populära sätten att spela om pengar på i Sverige, och det har i sin tur gjort att många svenskar idag kan kalla sig miljonärer. Den största vinsten som man hittills har registrerat på Stryktipset är 10 miljoner, vilket gick till en ensam vinnare. Det massiva fotbollsintresse som finns i vårt land har gjort att spelandet ökat och Stryktipset har länge varit det självklara valet.

stryktipsetTippandet på fotbollen och det massiva intresset har säkerligen påverkat varandra genom årens lopp, och det ena beror nog till mångt och mycket på det andra. Ett fotbollsintresse lockar till spelande, och bra spelande lockar människor till fotbollen. Stryktipset har på så sätt gjort att Sveriges intresse för fotbollen på de engelska öarna aldrig sviktat, den bibehålls stark. Lördagar är dagen som det gäller att ha koll på för alla spelintresserade för då är det dags att lämna in sin insats. Ända sedan 1934 har man kunnat spela på engelsk fotboll på det här sättet, och det har dessutom gett avtryck i vår egen fotbollskultur, som har hämtat mycket influenser från just engelsk fotboll. Man kan inte annat än att beundra vad Stryktipset faktiskt gjort för oss, inte bara blir vi rikare rent ekonomiskt, utan också fotbollsmässigt.

I början kunde man bara spela på 12 matcher, men det är sedan länge övergivet. 13 matcher är det som gäller och det som alltid kommer gälla, och dessa matcher hämtar Svenska Spel från de två högsta ligorna i England, Premier League och The Championship. Ibland så finns det också några få andra matcher med på kupongen, och det är framför allt när det är landslagsmatcher som infaller på helgerna. Supporterkulturen som finns i Sverige har säkerligen Stryktipset bidragit till, och man tippar gärna med hjärtat när man ser att ens lag finns med på kupongen.

Stryktipsets roll för Sverige, svensk fotboll och spelande går alltså inte att förneka. Premier League och The Championship är fortsatt stora och mäktiga ligor om man ser till konkurrensen. Dessutom är dessa ligor populära bland svenska spelare, speciellt Premier League, vilket gör att det finns ytterligare anledningar till att följa händelserna och kanske till och med spela på dem!